Mornings :-)

Good Morning Pictures, Images and PhotosGod morgen kjære bloggvenner.
Må bare beklage det som skjedde i går. Vet ikke helt hva som gikk av meg.
Fy fader så vondt jeg hadde i ryggen i går. Trodde en stund den skulle gå av på midten.Ikke tro jeg legger skylden på det. Selv om det kunne vært fristende

Gårsdagen gikk stort sett til og slenge på sofaen. Orket ikke sitte her med pc'n. Nå er det på samme vis igjen. Tall og bokstaver blander seg. Hadde den inne og kjørte et sikkerhetsprogram. Men dette varte ikke lenge. Er så tungvindt....Mobbing ER et tema og ta opp!
Skal fordt fortele dere en liten episode som hendte her for ca 2 år siden.
En 14 års gammel jente ble mobbet på både skoleveien å på skolen. Hun gikk heller ikke hjem etter skoletid. Hun satte seg inn i skogen for å gjøre leksene for de andre elevene.  Det satte de som et krav på henne.
Etterhvert ble selfølgelig foreldrene mistenksomme. Hun sa at hun hadde blitt med en veninne hjem. Slik forsatte de i 1 års tid.
Etter en dag hun ikke kom hjem tingte foreldrene til denne oppdikta veninna. Nei,der hadde de ikke sett henne på år.

De ventet å ventet på henne. Kvelden kom,men ingen skolejente. Da det hadde gått 24 timer tingte foreldrene til politiet å etterlyste henne. De gikk gjennom rommet hennes først. Der fandt de lappen.
Kjære mamma og pappa.
Jeg orker ikke mer. Vær så snill å tilgi med. Kjeft heller ikke på de på skolen er dere snille.
Dere finner meg i garasjen.
Tilgi en såret skjel som ikke greide dette lengere.
Dere finner en lapp inne i dagboken min.
Kjære mor og far tilgi meg.

Så navnet hennes under her. De fant henne hengt i garasjen. Hvorfor jeg vet nøyaktig dette....Jeg kjendte de godt.

Helt forferdelig var dette. Tenk en 14 åring henge seg....Nesten ikke til og fatte.

Husker den gang  trine prøvde og skrive til en blogger som ikke orket mer. Nå aner jeg desverre ikke hvordan dette gikk.
Så at det er mobbing blandt bloggere er sikkert å vist.

Nå i dag skal spapet mitt ryddes. Om ryggen holder da. Kommer et etterbilde når jeg har gjordt det.

Føler rett og slett ryggen går av på midten. Lenge siden den har vært så vond. Fikk også timen på pacmakerutbytningen i går.
Dette skal skje nå allerede den 17 mars. Huff. Jeg gruer meg litt til dette. Håpe på at de treffer denne gangen.

Ellers har det ikke skjedd noe spennende her. Kommer tilbake senere i ettermiddag med et nytt innlegg.
Kanskje etterbilde fra spapet. Kanskje ikke. Må se hvordan ryggen er utover dagen.
Her var det strålende solskinn og flott vær i går. Nå smelter snøen hvertfal.
Utenfor her ligger det svære vanndammer. Sluken er tett. Her kommer  vaktmesteren når det passer han. Må nesten legge på svøm utenfor her nå. Gå i sikk sakk hvertfal.Ønsker dere alle sammen en flott dag videre

.
*Klem*

16 kommentarer

Siv Slørdahl

12.mar.2010 kl.06:12

Ha en fortsatt fin Fredag du også :- )

Darawan

12.mar.2010 kl.06:40

go morgen Ellen = )
Ja, enig, mobbing burde ta slutt.... ;o

Pinkangel

12.mar.2010 kl.06:56

God morgen Ellen.

Helt forferdelig hvor langt mobbing kan gå. Håper de sliter med dårlig samvittighet disse mobberene.

Ellen.

12.mar.2010 kl.07:27

Darawan: Helt enig.

altvel

12.mar.2010 kl.08:02

God morgen! Mobbing er ikke greit, hverken blant barn eller voksne, det er sant.

Jeg ønsker deg en god dag videre, takk for at du er innom med en hyggelig kommentar på bloggen min så ofte på morran- da er det morsomt å sette seg ned foran datan:) DEt blir jeg så glad av! God bedring med din rygg- skjønner at du plages.

Hege O)

Georgine

12.mar.2010 kl.09:04

Mornings til deg også!

juppjupp

12.mar.2010 kl.10:03

God morgen god morgen:O))

Så godt at du hadde et innlegg i dag, og mobbing er et viktig tema, det er jeg enig i:O)

Her må det også ryddes i dag, skal bare komme meg ut av morgenkåpa og inn i joggedressen, tenkte jeg ville trene lit først, for å få kroppen i gang:O)

Ønsker deg en super dag og god bedring med ryggen:O))

kozkoz

Heidi Halvorsen

12.mar.2010 kl.10:26

Huff, så trist... :-(

Ha en riktig god helg! Stor klem... :-))

Miss Nadinapus

12.mar.2010 kl.10:36

Hei, hei og god formiddag, Ellen!:) Jeg tror det er helt typisk at vi føler det slik noen ganger at det butter i mot når vi blogger. Vi skriver et innlegg, så får vi 2 -3 svar på et innlegg. Jeg har også mange ganger holdt på å gi opp pga dette, men jeg sier til meg selv at jeg blogger jo ikke for alle andre på bloggen. Jeg blogger for å glede mine bloggvenner, familie og venner som leser bloggen min. Det er mye viktigere enn å få 20 kommentarer fra bloggere jeg ikke har noe til felles med.

Du skal vite Ellen at vi som er dine bloggvenner liker bloggen din kjempegodt, og du gleder oss kjempemasse med bloggen din!:)

Nå får jeg jo selv venneforespørsler fra 14 - 15 åringer, og de godtar jeg ikke. Jeg har 3 bloggvenner som er under 30 år. Disse 3 bloggerne har jeg fulgt siden jeg begynte å blogge her inne. Resten av bloggvenene mine er 30 år og eldre.

Huff!:( Stakkars jenta!:( Det er så fælt at det endte slik med henne. Jeg er nokså sikker på at jenta hadde blitt truet til å holde kjeft, og hun følte at det var hennes skyld at hun hadde blitt mobbet. Mobbing er så ondskapsfullt! Det hører ingen plasser hjemme verken hos barn- og ungdommer eller voksne! Jeg velger å sammenlikne en mobber og en voldtekstforbryter! Begge to legger skylden over på offeret! Håper virkelig at mobberne sliter med dårlig samvittighet så det holder!

Enn om vi som er voksne kunne sett signalene på mobbing tidligere? Jeg har begynt å bli tøffere nå. Husker en gang der vi bodde før. Jeg skulle på butikken, og på veien opp til butikken ser jeg to jenter i 14 års alderen står og sparker ei jevnaldrende jente. Det første som slo meg var at dette måtte være en lek, men det var helt til jeg kom såpass nærme at jeg hørte stemmene. Dessverre var dette ingen lek. Jeg mannet meg opp, og gikk bort til dem og ba dem stoppe. De la på sprang, og jeg fikk trøstet jenta som lå nede. Jeg fikk ut av henne navnet hennes. Det første hun sa at jeg ikke måtte fortelle noen om dette, for jentemobberne hadde truet med hevn hvis noen voksne fikk vite om dette. Jeg snakket det bort. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å ringe ungdomsskolen (også den sammen ungdomsskolen hvor jeg hadde hatt praksis), og fortalte hva som hadde skjedd. Undervisningsinspektøren var kjempetakknemlig for at jeg ringte og fortalte hva jeg hadde sett, og han sa de hadde hatt mistanker til at hun hadde blitt mobbet gjennom et års tid. Nå er denne jenta voksen, og jeg har sett henne i nærmiljøet med barn og mann!:) Jeg fikk høre via andre ungdommer at mobberne hadde blitt utvist fra skolen, og sendt på dagskole for elever med atferdsproblemer!

Jeg har spurt meg selv om jeg hadde gjort dette hvis dette var gutter i 14 - 15 års alderen? Gutter i den alderen er jo lengre enn meg og sterkere enn meg.

Hvis vi voksne våger å bry oss, vil også de yngre se at vi gjør det. I mange sammenhenger er vi kanskje for feige. Vi tørr ikke ta side i en mobbesak, fordi vi er redde for å bli innblandet i noe vi kanskje ikke har kontroll over.

Dessverre er det mange voksne som også opplever å bli mobbet. Kanskje mobbing er mer utbredt på arbeidsplasser hvor det er kvinner? Det kan se slik ut.

Jeg kunne ha skrevet ut hele bloggen din jeg om dette temaet. Da jeg studerte 2.avdeleing spes.ped hadde jeg temaet på prosjektoppgaven min: "Hvordan oppdage mobbing i skolen, og hvordan sette i verk tiltak og hjelp til barn- og ungdom som blir mobbet?". Gjennom praksisperiode på 2.avd. spes.ped fulgte jeg noen mobbeofre som jeg intervjuet og kom nær, og jeg fikk et innblikk i deres hverdag. Det var kjempelærerikt!

God bedring med ryggen din kjære Ellen!:) Jeg har noen skap skulle vært ryddet, og Norvegian har billige flybilletter opp til Trondheim!:) Ha, ha, ha!:) Hint, hint!

Ha en kjempefin dag, Ellen!:)

Klem fra Toril

wendysinfamilie

12.mar.2010 kl.11:41

God morgen Ellen :-)

Uff for en fryktelig historie, ja det er mye mobing der ute er vel mange usikre og folk med dårlig selvtillit. Ja det er det jeg tror mange mobbere har.. eller sjalusi for at noen har eller klarer noe de ikke klarer.. feiginger.. usj..

Det er utrolig synd det ikke tas mer alvorlig av skolene når mobbing pågår.. for kom ikke her å fortell meg at lærerene ikke ser hva som skjer.

Ja nå smelter det bra.. er så godt å se..

Håper du klarer å komme deg igjennom skapet ditt...Hadde vel vært godt å få det unna tenker jeg..

Ha en fin dag eller ivertfall så god den kan være med en slik rygg.

Klem Wendy
Jeg fikk frysninger da jeg leste om den jenta... så grusomt.. tenk hva hun gikk gjennom. Også foreldrene, som må sitte igjen etter dette. Herregud... tenk å være en av mobberne også, det må være fælt.

Jeg snakket med en gutt for noen år siden, han hadde vært en mobber da vi var yngre. Etter at vi ble voksne, hadde han dårlig samvittighet for alt han hadde sagt og gjort mot dem som var "svakere". Jeg husket ham godt fra skolen, og jeg vet det var mange som var verre enn ham. Men han syns selv han hadde vært ond mange ganger, og ofte er det jo sånn at det man velger å IKKE gjøre er like ille som det man gjør. Han hadde mange venner, som gjorde veldig ille ting mot de som ble mobbet. Tenkte nok i ettertid at han burde sagt noe til kompisene sine. Men det gjorde han ikke. Han fikk nok aldri noen sjans til å be om unnskyldning til dem han hadde såret heller. Han døde for ett år siden i en ulykke. Stakkars, han var en fin fyr, med en liten datter og alt. Kom bare til å tenke på dette nå.

Håper virkelig du får hjelp med ryggen din snart, det er ikke noe bra å gå sånn som du gjør.

Catzy

12.mar.2010 kl.23:22

Huff og huff;=( Jeg grøsser av det du forteller! Stakkars arme foreldre hvor fælt de må ha det! Det å miste sin uerstattelige og høyt elskede datter pga av noen mobbet livet av henne! Jeg har en ting å si til disse mobberne: MORDERE! Jeg kjenner jeg blir rasende på de som skulle mobbe henne slik at hun tok livet av seg. Det var sjofelt og stygt gjort det mobberne gjorde! Dette er nok et eksempel på at mobbeofferet er den som står igjen som den TAPENDE parten! Jeg tror jenta ble truet av de som mobbet henne til ikke å si noe til foreldre eller lærere på skolen. Det måtte jo være noen av medelevene til jenta som hadde sett noe til hva som foregikk? I så fall burde de gitt beskjed til foreldre, lærere og ledelsen på skolen! Det burde være alle foreldres plikt å prate med barna sine om at de MÅ si fra til en voksen når de oppdager at medelever blir mobbet, og da er det den voksne sin PLIKT å gjøre noe med det i stedet for å sitte passiv å se på at mobbing skjer! Mobbere på sin side SKAL få slippe å være alene når de opplever å bli mobbet og trakasert. De har INGEN skyld i det!

Som jeg har fortalt tidligere har jeg i ett år vært vitne til at en godt voksen blogger har mobbet, trakasert og sjikanert flere av mine gode bloggvenner, men spesielt en god venninne er den som dessverre har fått gjennomgå hardest. Jeg gjør alt for å beskytte og støtte henne, for jeg vet at hun ville gjort det samme for meg. Når vi tror det er stille fra mobberen sin side en periode, blusser bålet plutselig opp helt uten grunn! Jeg akter å fortsette og kjempe for rettferdigheten, men er fullstendig klar over at jeg kan bli et mobbeoffer selv.

Au da, Ellen;=( Jeg får vondt av deg at du sliter med ryggen din. Du kan legge varmeomslag på ryggen din. Det vet jeg hjelper mamma som sliter med ryggsmerter.

Ha en fin fredag, Ellen, og ikke minst en god og fredfylt helg;=)

Klem fra Catzy

Emmieverlasting

12.mar.2010 kl.23:47

Så forferdelig det som skjedde med den unge jenta! Mobbing er grusomt! Kan undre seg over hvordan foreldrene klarer å leve videre altså!
Her er det også knallvær om dagen, og som hos deg smelter snøen i en fart!:o)

farmoringrid

13.mar.2010 kl.00:08

Hei, Ellen. Jeg har hatt litt blogg sperre i det siste og ikke vært inne her moe særlig de siste

dagene. Det er alltid kjekt å lese bloggen din skal du vite. Forferdelig historie du forteller om

den jenten. Hvordan klarer de å leve videre etter noe slikt. Da tenker jeg først og fremst på

de stakkars foreldrene.

Håper du kan få hjelp til den vonde ryggen din snart!!

Ha en fin helg!

gulltopp

13.mar.2010 kl.01:01

Uff, for en tragisk historie med hun 14 år gamle jenten... Tenk at ingen sa fra, ingen gjorde noe!! Det er helt forferdelig! :( Hvis jeg noen gang får barn, skal jeg prøve så godt jeg kan å lære de å ha empati for andre mennesker, og ikke bry seg om å gjøre nøyaktig det samme som alle andre.. det er sånn mye mobbing oppstår tror jeg... En fjortenåring har jo hele livet foran seg... Åhh, som jeg håper de jævlene som mobbet henne skammer seg!

Jeg mobbet aldri, men jeg var nok ikke like flink til å si fra hvis andre ble mobbet som jeg burde ha vært... Man skulle levd barndommen på nytt med den kunnskapen man har som voksen, da skulle jeg gjort ting litt annerledes i alle fall!

Trist når det foregår mobbing på blogg også... Henge ut andre personer er så unødvendig!

Håper det går bedre med ryggen din, ønsker deg i alle fall masse masse god bedring!!

Ha en fin natt! Klem

☆Rebella☆

13.mar.2010 kl.20:12

NOe så aldeles forferdelig grusomt og trist!! For en bunnløs sorg de foreldrene må leve med resten av livet;(( Én ting er det når barn dør i sykdommer som ikke kan gjøres stort med for å helbrede, selvom det er forjævlig nok - men når døden tar dem som har det vondt pga satans jævler av noen udyrmennesker, da er det så forferdelig tragisk som det går an å få blitt;0 Det er noe som aldri skulle vært, det kunne vært forhindret om bare folk hadde det minste snev av anstendighet og medmenneskelighet - jeg blir bare så utrolig lei meg;(( Jeg har så vondt av de foreldrene at det kjennes ut som hjertet skal sprenges!

Jeg reagerer så ekstra sterkt på det fordi jeg selv ble mobbet, og fordi jeg da vet hvor inderlig sterkt behovet for å beskytte foreldrene, dem som elsker oss aller høyest, er - det viktigste på jorden er at de ikke finner ut hvor gale det er, for man klarer bare ikke tanken på at de skal ha det vondt pga lillejenten deres har det vondt;( Derfor gikk denne historien ekstra inn på meg, fordi jeg vet hvordan det er å for all del ville skåne dem man elsker høyest. Det kunne tatt knekken på meg om mamma og pappa skulle fått hjertet sitt knust over at jenten deres ikke hadde det godt, for de ville blitt så lei seg, som enhver forelder ville. Bare det jeg fortalte flere år senere om hvordan det hadde vært, gjorde dem så lei seg fordi de følte seg så klart så maktesløse - man vil jo beskytte sine barn mot alle farer der ute, og det skulle bare ikke være nødvendig å måtte beskytte barna sine i skolegården også - dette er noe lærere og andre ansatte på skoler MÅ ta tak i - barna er deres ansvar de timene, og det er ALTFOR altfor dårlig oversikt, pluss at mobbing SKAL slås knallhardt ned på umiddelbart, det skal utvises NULLtoleranse for mobbing! Mobbing er noe av det jævligste jeg vet om på jorden, og jeg aner ikke engang hvor sterkt jeg hadde KLIKKET dersom jeg kom over noen som mobbet, og tok dem på fersken! Jeg tror jeg hadde ødelagt vedkommende, fordi jeg VET hvor jævlig mye mobbing ødelegger!

For bare et par år siden kom jeg over noen kommentarer en - jeg skal ikke si alt jeg har lyst til å kalle henne - jente som hadde kommentert stygge kommentarer til yngstesøsteren min (helt vanlige bilder på Facebook), og da hun ble konfrontert i kommentarfeltet (heldigvis har min søster fantastiske venner, og alle tok til motmæle mot denne jenten som kom med det stygge), forklarte hun mobbekommentarene sine med at hun 'kjedet seg i timene på skolen' - kan du tenke deg!!!!! Så dette beistet av en kjerring kan forsvare å potensielt ødelegge et liv, ødelegge et menneske, fordi hun KJEDER SEG I TIMENE?!?!

Jeg ble så kokende, jævlig rasende at det tok all, og jeg mener ALL, viljestyrken min å ikke sporenstreks dra bort til hvor hun bor og rett og slett knuse henne! Jeg tuller ikke, jeg hadde blitt så primitiv om jeg fikk tak i henne, for den forferdelige innstillingen hun har til et annet menneskes følelser og fordi hun har vært i NÆRheten av yngstesøsteren min, som er det nærmeste jeg kommer mitt eget barn (jeg har omtrent oppdratt henne like mye som mine foreldre, fordi jeg var 13 da hun kom til verden og hun var øyestenen min, mitt høyeste ønske gikk i oppfyllelse da hun ble født, og jeg har alltid tatt meg av henne, sammen med mine foreldre), hun hadde VÅGET seg på en av mine, og slikt er nær dødsstraff i mine øyne, jeg blir så sint at jeg ikke klarer å styre meg! Fordi jeg vet hvor GRUSOMT et liv kan bli ødelagt av mobbing og andre folks hensynsløshet, av kulden og mangelen på empati i slike udyr; mobbere;( Mobbing og barne+dyremishandling er det VERSTE jeg vet om, og jeg vet virkelig ikke om jeg hadde klart å styre meg om jeg hadde kommet over noen som drev på slik - slikt er søppel!

Åh, håper du unnskylder utbruddet mitt her, men jeg blir så ufattelig sint og provosert av menneskers ondskap, at jeg blir svimmel og ør av raseri! NULLtoleranse!

Skriv en ny kommentar

hits